Цитати Пауло Коельйо про кохання

Всім привіт!

Сьогодні я пропоную звернутися до вічної теми про кохання. І слово я сьогодні знову надам Пауло Коельйо (чому знову? Тому що Пауоло Коельйо вже розповідав нам про мрії).

Мені дуже подобаються всі його висловлювання про кохання. Вони настільки точно і глибоко можуть передати почуття, що іноді здається ніби я сама хотіла так сказати.

Коли ми сміливо шукаємо кохання - кохання знаходиться, а ми притягуємо до себе нове і нове кохання. Якщо тебе любить одна людина, значить, люблять усі. А якщо ти самотній - значить, станеш ще більш самотнім. Так ось забавно влаштоване життя.
Справжня любов взаємності не потребує, а той, хто бажає отримати за свою любов нагороду, даремно втрачає час.
Зрештою, кохання, як і багато іншого, - це питання часу.
Розум мовчить, а серце каже.
Коли кохаєш, то здатний стати ким завгодно. Коли кохаєш, зовсім не потрібно розуміти, що відбувається, бо все відбувається всередині нас, так що людина цілком здатна обернутися вітром.
Кохання - це те єдине, що загострює розум, будить творчу фантазію, те, що очищає нас і звільняє.
У коханні правил не існує. Можна спробувати вивчати підручники, приборкувати душевні пориви, виробити стратегію поведінки - все це дурниці. Вирішує серце, і лише їм прийняті рішення важливі і потрібні.
Якщо тебе наздожене стріла, ти загинеш, в іншому залишається сподіватися на Бога. Якщо ж тебе наздожене кохання, подальше залежить від тебе самого.
Кохання дарує свободу.
Кохання - це не звичка, не компроміс, не сумнів. Це не те, чому вчить нас романтична музика. Кохання - є ... Без уточнень і визначень. Кохай - і не питай. Просто кохай.
Від кохання дурнішають.
Майже ніхто із моїх знайомих не одружився зі своїм першим коханням. А ті, з ким це все ж сталося, постійно твердять мені, що пропустили щось дуже важливе, що не пережили все, що повинні були.
Якщо навіть кохання несе з собою розлуку, самотність, печаль - все одно воно коштує тієї ціни, яку ми за неї платимо.
Кохання вічне. Змінюються кохані.
Треба шукати кохання, де б ти не знаходився, нехай навіть пошуки ці означають години, дні, тижні розчарування і печалі.
У реальному житті кохання несправджене ми коханням не вважаємо. Коханню вдається вижити тільки коли існує надія - нехай - далека, - що нам вдасться підкорити того, кого кохаємо. Все інше - фантазії.
Кохання - це важкий шлях. Тяжкий, бо він або піднесе тебе до небес, або скине в пекло.
- Я тебе кохаю, тому що ... - Не треба нічого говорити. Кохають, тому що кохають. Кохання доводів не визнає.
Найсильніше кохання - те, яке не боїться проявити слабкість. Як би там не було, якщо це - справжнє кохання <...>, то свобода рано чи пізно переможе ревнощі, вгамує заподіяна нею біль, бо біль - теж в порядку речей.
Кохання - не в іншому, а в нас самих, і ми самі його в собі пробуджуємо. А ось для того, щоб його розбудити, і потрібен цей інший. Всесвіт набуває сенсу лише в тому випадку, якщо нам є з ким поділитися нашими почуттями.
Люди дарують одному квіти, тому що в них укладений істинний сенс кохання. Той, хто спробує заволодіти квіткою, побачить незабаром, як вона зав'яне і втратить свою красу. А той, хто лише милується ним на лузі, отримає його назавжди. <...> Любов - це насамперед свобода.
Кохання не знає поступовості. Ще напередодні світ був виконаний сенсу і без його присутності. А тепер мені необхідно, щоб він стояв поруч - інакше справжнє сяйво кожної речі приховано від мене.
Кохання - завжди нове. Не має значення, скільки разів у твоєму житті зустрінеться кохання - один, два або три. Всякий раз ми опиняємося перед невідомим і незвіданим. Кохання може піднести нас на небеса, може скинути у пекло, але на колишньому місці не залишить. Кохання не можна відкинути, бо це - їжа нашого буття. Відмовимося від неї - помремо з голоду, дивлячись на обтяжені плодами гілки дерева життя і не наважуючись зірвати ці плоди, хоча ось вони - тільки руку простягни. Треба шукати кохання, де б ти не знаходився, нехай навіть пошуки ці означають години, дні, тижні розчарування і печалі. Вся справа в тому, що, коли ми вирушаємо на пошуки кохання, кохання рухається нам назустріч. І рятує нас.
Кохати потрібно лише того, кого зможеш утримати поруч.
Кохання - це наркотик. Спочатку виникає ейфорія, легкість, відчуття повного розчинення. На наступний день тобі хочеться ще. Ти поки не встиг втягнутися, але, хоч відчуття тобі подобаються, ти впевнений, що зможеш в будь-який момент обійтися без нього. Ти думаєш про кохану людину дві хвилини і на три години забуваєш про нього. Але поступово ти звикаєш до неї і потрапляєш у повну від неї залежність. І тоді ти думаєш про неї три години і забуваєш на дві хвилини. Якщо її  немає поруч, ти відчуваєш те саме, що наркоман, позбавлений чергової порції зілля. І в такі хвилини, як наркоман, який заради дози здатний піти на грабіж, на вбивство і на будь-яке приниження, ти готовий на все заради кохання.
Кохання - це суцільні пастки і капкани. Коли воно хоче дати знати про себе, то показує лише своє світло, а породжувані їм тіні - приховує і ховає.
Кохання схоже на греблю: якщо залишити хоч крихітну дірочку, куди може проникнути тоненька цівка води, то невдовзі під натиском її впадуть стіни, і прийде мить, коли вже нікому не під силу буде стримати силу потоку. Якщо ж зваляться стіни, кохання заволодіє всім і треба всім запанує: йому байдуже, що можливо, а що - ні, йому немає справи до того, чи під силу нам утримати коханого поруч, кохання - некероване.
Той, хто кохає, повинен володіти мистецтвом втрачати і знаходити. Він навчився дотримуватися рівновагу між тим і іншим.
Кохання - це дика сила. Коли ми намагаємося приборкати його, воно нас знищує. Коли ми намагаємося поневолити його, воно перетворює нас в своїх невільників. Коли ми намагаємося збагнути його, воно приводить нас в сум'яття думок і почуттів.

Вам також можуть сподобатись:

1 коммент.:

Анонім сказав...

"Не намагайтеся здобути Любов за будь-яку ціну, бо Любов не має ціни."
Пауло КОЕЛЬЙО - "Рукопис, знайдений в Аккрі"

Дописати коментар