Цитати Джона Фаулза

Всім привіт!

Сьогодні я пропоную вам добірку цитат Джона Фаулза - відомого англійського письменника.
Вони не розмовляли. Та в тому й не було потреби, тому що вони тримались за руки. "Коханка французького лейтенанта"
Навіть ваше власне минуле не видається вам чимось абсолютно реальним - ви наряджаєте його, намагаєтеся відбілити або очорнити, ви його редагуєте, як-небудь латаєте ... словом, перетворюєте на художній вимисел і забираєте на полицю - це ваша книга, ваша романізована автобіографія. Ми всі біжимо від реальної реальності. "Коханка французького лейтенанта"
Життя - справна машина, думати інакше - єресь, однак хрест свій доводиться нести, і нікуди від цього не втечеш. "Коханка французького лейтенанта"
Головна частина [любові] - це щирість, вистраждана довіра серця до серця ... Бо люди, які подарували один одному любов, не мають права брехати. "Волхв"
Я - його божевілля. Роки безперервно він шукав, у що б втілити своє безумство. І знайшов мене. "Колекціонер"
Часом любов - це просто твоя здатність любити, а не заслуга того, кого любиш. "Волхв"
Бідність змушує людину пишатися своїми достоїнствами (і мати їх, щоб було чим пишатися), бачити цінність якихось інших, ніж гроші, речей. "Колекціонер"
Якщо відчуваєш по-справжньому глибоке почуття, не соромся його виявляти. "Колекціонер"
Одні чоловіки втішаються тим, що є жінки менш привабливі, ніж їхні дружини; інших переслідує думка, що є жінки більш привабливі. "Коханка французького лейтенанта"
Чоловіки звикли до того, що жінки, як товари на полицях, терпляче чекають свого покупця, а чоловіки заходять до крамниці, розглядають їх, крутять у руках і вибирають, що більше сподобалося - мабуть, цю ... або он ту? "Коханка французького лейтенанта"
Дівчина, яка відчуває, що її потребують, вже на чверть закохана. "Коханка французького лейтенанта"
Чоловікові важливо, щоб йому беззаперечно корилися, а жінка повинна вміти перетворити беззаперечну слухняність на знаряддя власної кінцевої перемоги. "Коханка французького лейтенанта"
Секс - це ж просто. Взаєморозуміння досягається відразу. Або обидва хочуть піти разом у ліжко, або один не хоче. Але любов ... "Колекціонер"
Самотність або робить жорстким, або вчить незалежності. "Коханка французького лейтенанта"
Живи всерйоз. Не ходи на дурні фільми, навіть якщо тобі цього дуже хочеться, не читай плітки в газетах і журналах, не слухай нісенітниці, що звучить по радіо або по телевізору, не витрачай життя на розмови ні про що. Нехай життя твоє не буде марним. "Колекціонер"

Вам також можуть сподобатись:

0 коммент.:

Дописати коментар